Kikacsintás nem volt. Volt helyette sok - sok idézet, hamis idézet is ( a leégett labor). Ilyen szép ideológia hablatyot még Kádár apánk sem mondott annak idején az MSZMP kongresszusokon. Pedig ott mindig be kellett valamit igérni a NÉP-nek. Igyekeztem megérteni, de ez nekem sok. Csak azon csodálkozom, hogy akik ott voltak, sok prominens személy, hogy lehettek ennyire hajbókolók, és hiszékenyek. Nem egy volt köztük, aki ha kellett, ha nem bólogatott, hogy mindeki lássa, menniyre egyetért.
De mivel? Én nem vagyok elemző. Csak józan ésszel szeretném felfogni, mi történik velem, körülöttem. Őszintén bevallom, ez most nem sikerült. Megpróbáltam összeszedni, mit hallottam és mi is a bajom ezzel az egész maszlaggal:
 
„Ez a terv az utolsó lehetőség.”
2010 volt az összefogás éve.
2011 a megújulás éve: a megújulás újjászületés, küzdelem, küldetés. Átszervezik és új alkotmányos alapokra helyezik az országot.
2012 az elrugaszkodás éve.
2013 felemelkedés éve.
 2014-ben (választási év) már érezhető lesz a gyarapodás.
világosan, kendőzetlenül kell beszélnünk arról, ami ránk vár, és a munkáról, amit el kell végeznünk, hogy legyen jövőnk, a  megújulás újjászületés, egy nemzet újjászületése küzdelem.
Na eddig értem: nagy nemzeti összefogással   még 3 évig csak toldozunk foldozunk. A választás évében majd egy kicsit kiengedjük a gyeplőt, nehogy már veszélybe  kerüljön a következő 4 év. Azért a lényegre, hogy ezt hogyan csináljuk meg, ne legyetek kiváncsiak (világosan kell ugyanis beszélni. Az, hogy ez az utolsó lehetőség, számomra  egyet jelent azzal, hogy 50 % az esély rá, hogy tudjuk mit csinálunk. Vagy sikerül vagy nem. De lehet, hogy túl optimista vagyok? Lehet, hogy azt jelenti, hogy nem tudom mit akarunk csinálni, majd rögtönzünk valamit évről évre?
Az a baj, hogy ezt a dumát az én értékrendem HAZÁRDJÁTÉKNAK és nem nemzeti felemelkedésnek, meg megujulásnak nevezi.
 
Mivel nem vagyunk az euróövezet tagjai, ezért kívül vagyunk a biztonságot adó kikötőn. Sebezhetőek  vagyunk, mert bennünket az előző kormányok gazdaságpolitikája is legyengített: az államadósság csúcsra ért, ahogy a munkanélküliség is.
Hoppá, itt már elvesztem: Akkor miért csak 2020 (vagy még az sem) az euro lehetséges bevezetésének éve? Azaz nem is annyira fontos, hogy a biztonságos kikötőbe érjünk? Nem inkább arról van szó, amit annyira szeret hangoztatni, hogy „az EU-n kívül is van élet”?
 
De a válsággal szembe kell nézni, így idén le kell gyűrni az államadósságot, vagy az temet bennünket maga alá. „Ránk szakad  az  ég, elsöpör  az  államadósság lavinája, és hosszú időre elveszítjük az esélyt a felemelkedésre".
Ez a lavina idegesitő! Akkor miért is van baj az MNB-vel? Aki a forint védelmében, az infláció ellen eddig szembement a kormánnyal? Az államadóssságot egyszer a besöpört magánnyugdijból lecsökkentik, o.k. ezt még fogom, de ha utána nincs gazdasági növekedés, GDP többlet, amiből tovább törleszthetünk, akkor mi is itt az igazság? Talán mezőgazdaság, iparfejlesztés, infrastrukutra, beruházások, reformok kellenének. De  semmi ilyen program nem körvonalazódik. Csak szép üres szólamok tömege jóképü idézetekkel.
Panem et circenses!
 
Az első lépéseket megtették: arányos adórendszert vezettek be, különadókat vetettek ki, és megvédték a nyugdíjakat.
A különadó lerágott csont. Nem old meg semmit. Pénzbevételi forrás a hiány pótlására. Miközben a nyugdijakat már nem szavatolja az állam (parlament által elfogadott törvény) nem tudom mi lett megvédve. Az a jogom, hogy az éhenhalásra se legyen elég a nyugdijam? Nulla az esélye annak, hogy 10 - 15 éven bellül, a felosztó, kirovó rendszerben tisztességes öregkor várjon a nyugdíjasokra. Az pedig, hogy a 97 % kényszerből visszalépő a nemzeti összefogás jelképeként legyen aposztrofálva, egyszerűen szégyen gyalázat. A nyugdíjreformhoz meg még hozzá sem fogtak. Kivágnak tavasszal egy csomó rokkant nyugdijast az utcára, irány a munka fiuk lányok jelszóval. Munkalehetőség hiányában meg majd megy a duma, hogy tessék megmondtuk, nem is akarnak dolgozni. Ez a kisebb ellenállás felé való haladás. A sok 35-4o évesen korkedvezménnyel nyugdijba vonuló meg változatlanul élvezheti a kedvezményt, mert ott már olyan érdekviszonyokat kellene megbolygatni, ami komoly ellenállásba torkolhatna. Következetesség ne továbbja!
 
De tovább kell menni: a magyar ember tisztességes, és dolgozni akar, és nem segélyből kell élni. A munkanélküliség ellen határozott és bátor lépéseket kellenek, hogy mindenkit visszavezessenek a munkaerőpiacra, és ott is tartsák őket. Ahhoz, hogy legyűrjük az államadósságot, mindenkinek, aki munkaképes, dolgoznia kell. Az 50 év feletti nők elhelyezkedése nehézségekbe ütközik. Kormánya még idén lépéseket tesz annak érdekében, hogy aki munkát keres, az találjon is. Korra, nemre való tekintet nélkül . Hazatérésre szólította fel a külföldön már bizonyított fiatalokat.
Hát erre nagyon kíváncsi vagyok. IRÁNY A TELJES FOGLALKOZTATOTTSÁG! Csakhogy ez nem az államadóság csökkentése ellen szól? Itt az államnak keményen a zsebébe kellene nyúlnia! Ennyi embernek munkát adni, ez igen, és egy éven belül! Vagy majd azok fognak munkát adni, akik az arányos adórendszer miatt sokkal többet visznek haza? De nem kéne szólni neki, hogy tudjanak is arról, hogy örökbe kell fogadniuk egy rokkantnyugdíjast, vagy egy hajléktalant, vagy egy 50 feletti nőt, vagy egy pályakezdő túlképzett fiatalt, vagy egy segélyből élőt? Korra, nemre való tekintet nélkül!!!!!
Ha lehet, azért én erre a nagy ígéretre alapozva nem hívnám haza a lányomat! Talán ehhez több kell, mint Nemzeti Kormányuk fejének hívó szava. Mondjuk olyan megbecsülés, fizetés, munkalehetőség, életszínvonal, mint amit kint elért.
 
Ki kell jönni a kórházakból. Akit csak lehet, még az idén visszahoznak a legális munka világába.
Vagyis egészségügyre nincs pénz. Gyógyszerre sem. Minek tespednek az emberek a kórházban? Irány haza! Vegyük át mondjuk a dán példát: ott pl. van ambuláns szülés. A második gyerekkel 4 órával a szülés után mehetsz haza. Ja kérem ez a fejlett nyugat, az egy jóléti állam. Beteg ember nincs csak nyafogó, magát elhagyó, a munka világából magát kivonó léhűtő.
 
„Lesz még elszámoltatás, mert a nép ezt akarja.”
Önző felelőtlenség tette tönkre az országot. A gazdasági világválság és  a  rossz kormányzásból származó károkat összemosta, szerinte mindkettő ugyanannak az önző gondolkodásnak   az eredménye.
Annyira várom, hogy megtalálják Josip Tot és Kaja Ibrajim által elkótyavetyélt vagyonokat is, és visszacsurgasság már az államkasszába. A rossz kormányzás 20 éve tart! Azzal mi lesz? Nekem eddig még mindig azt mondták, hogy várjak, meg hogy az előző kormány tehet mindenről. Unom, az az igazság!
 
Kedves Viktor!
Volt 8 évetek? Azzal mi lett? Nem volt elég felkészülni a kormányzásra? Hol vannak a szavak mögött a megvalósitható nagy országépitő tervek? Vagy most csak taktikázol és két hét múlva megtudjuk? Csak nehogy akkor is ilyen lufi tömeg legyen a beszéded.
 
 
 
Szerző: matronaza  2011.02.07. 20:44 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eszmecsere.blog.hu/api/trackback/id/tr802645290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása