Az utóbbi hetek eseményei bizony nagyon aggasztóak. Számtalan cikket, véleményt, kritikát elolvastam a kormány intézkedéseiről, de egyik sem nyugtatott meg, sőt. Lassan ott tartok, hogy sem híreket, sem újságot nem akarok hallani, látni, mert iszonyúan ideges leszek tőle. Világ életemben az bosszantott a legjobban, ha hülyének néztek, ha a tehetetlenség, a tűrés az egyetlen lehetőség, amihez jogom van. Az a nagyképűség, ami ma abban nyilvánul meg, ahogyan a kormány közöl bármit is, megalázó! Örülj, hogy mondok egyáltalán valamit, te meg ne kérdezz, hanem csináld, amit parancsolok. Ezt kapjuk nagy dózisban.

Az ilyen tipusú vezetés semmilyen szinten sem fogadható el a számomra. Mindez hazugsággal megtetézve, nagyon finom szóhasználattal élve is undorító.

 Véleményem szerint ez a magatartás várható volt már akkor, amikor Orbán az öszödi beszéd után a Tv képernyő előtt vágta a tömegek képébe, hogy Ő soha nem hazudott. Ez a mondat már múlt időben sem volt igaz, jelen időben pedig naponta igazolódik az ellenkezője. A sértődött ember magatartása az esetek

99 %-ban tipikus: bosszúra éhesen és totálisan elszakadva a valóságtól olyan erős a hatalomvágya, hogy ez az egyetlen és teljes mozgató rúgója az életének.

 A Fideszben régen megy a Varga vagy Matolcsy párharc. A kormányra kerülés után a „szemét feltárását” rábízták Vargára. Szegény alig tudott összeszedni annyit, hogy bizonyíthassák, mennyire labilis helyzetben van az ország, és miért kell ÚJ költségvetés. Aztán színre lépett Matolcsy, aki akkor még tovább akarta adósítani az országot, hisz fennen hangoztatta, káros a ránk kényszerített 3 % hiánycél, bezzeg ha 6-7 % lehetne, akkor jöhetne a kánaán, mert lehetne gazdaság élénkítő programunk. Gyorsan megszellőztették a közelgő államcsődöt, be is dőlt tőle a forint. Orbán brüsszeli látogatása, és a NEM elhangzása óta érezem az urak sértődöttségét, és azt, hogy szinte a Matolcsy féle 7 %-os hiánycél volt az egyetlen „gazdaságpolitikai” elképzelésük. Ez ma is látszik a „Söralátét nagyságú” költségvetésén. Már majdnem olyan, mintha ma ilyen kedvem lévén ide adok pénzt, holnap mást gondolok, akkor máshova rakom a pénzeket. Gyerekjáték hülye felnőtteknek! A hülye felnőttek pedig mi volnánk.

Nem véletlen nem volt a választások előtt konkrét gazdasági programja a Fidesznek. Ami a szavazatszerzési harcban mégis leírásra került a nekünk szánt postaládás reklám lapokon, arról, most látható, mennyire gondolták komolyan. Semmilyen új elképzelés sincs itt, csak a kapkodás, mert kormányra kerülve már nem lehet megélni abból, amiben ellenzékben remekül megéltek. Kritizálás és akadályozás minden szinten, bármi áron. Ha előre vitte volna bármely koncepció az ország ügyét akkor se támogattak semmit. Egyszerűen azon alapon, hogy Nekik (értsd szocik.) nem sikerülhet, nem lehet hogy ők legyenek a megoldást adó erő. Dafke nemet mondtak mindenre, mert minél jobban tönkre megy az ország, annál nagyobb az esély, hogy nyerik a választásokat. Hát megnyerték!!!!!!! Lopás és korrupció tekintetében meg egyik tök, másik sütőtök. Nincs nagy különbség.

Mi is „megkaptuk” magunknak a „ nem hazudok” kormányfőt, a zseni” jobb kezem” nemzetgazdasági minisztert és a követő sleppet.

Szalai Annamária, nagy magyar „ médiaszakértőt”, vagy a tekintélyes vagyont felhalmozó, szántókkal, erdővel, nagyméretű házal és nyaralóval magát nyugdíjas éveire bebiztosító (forrás: ingatlammanager.hu 2010. november 29.) Selmeczi Gabriellát, a nyugdíjvédelmi” biztost. Ők most egyértelműen kiemelkednek a csoda csapatból. Nagyszerűen alakítják az alázatosan behódolok, és élek a rám bízott hatalommal címszerepet. Holnap meg mások lesznek előtérben.

De hagyjuk, hisz erről szól a sajtó számtalan írás, én pedig nem vagyok elemző. De lassan csak az írás az egyetlen módja a véleménynyilvánításnak. Persze csak amíg a blogokat is be nem tiltják….

 Józan ésszel azonban nem értem, mit jelentenek ma Magyarországon azok a dolgok, hogy „ demokrácia”, „szavad választás joga” , „öngondoskodás” „magántulajdon”, vagy „sajtószabadság”. Lassan elérünk oda, hogy a központilag készített hírműsorok megmondják, mit mondhatsz, gondolhatsz, és megmarad a jogod, hogy „szerkeszthesd” a semmit, támogasd az Ismeretlen Jövőt!

Sajnos egyre hosszabb a lista: A legnagyobb probléma azonban szerintem mégis, hogy a hazugság ma már hetente, naponta utolérhető, lásd példaként az alig egy hónap alatt elhangzott megnyilatkozásokat nyugdíj ügyben:

        -csak 14 hónapra tartjuk vissza a magán nyugdíjpénztári befizetéseket

        nem utalunk többet a magán nyugdíjpénztárakba

        kidolgozzuk az egyéni számlás állami rendszert

        csak az állami nyugdíj a megbízató

        csak az állam tud garantál hozamot biztosítani a nyugdíj befizetésekre

        senki sem fog rosszul járni, dolgozunk a kárpótláson

        a nyugdíjkassza hiányára fordítjuk a magán nyugdíjakban felhalmozott tőkét

        államadóság csökkentésére fordítjuk a magány nyugdíjpénztári összegeket

        szabad választási lehetőséget biztosítunk a magán és állami rendszerben maradás eldöntésére

        elvonjuk az állami nyugdíjat attól, aki nem lép vissza az állami rendszerbe

        megadóztatjuk a magán nyugdíjpénztári hozamokat

        adóvá alakítjuk a vállalati 24 % tb befizetést

        2011 január végéig dönteni kell, különben automatikusan visszaraknak az állami nyugdíjrendszerbe

        tévedés azt hinni, hogy a tb befizetéstől függ a nyugdíjjogosultság

 Na ez az utolsó az egyetlen igaz mondat! Igen tévedés ezt hinni, hogy a nyugdíj attól függ fizetünk-e vagy sem. Nem! A nyugdíj attól függ, hogy a kormány akar –e és mennyit adni öregkorunkra a létfenntartásunkra. Én ugyan nem vagyok magán nyugdíjpénztári tag, de nem hiszem hogy ez csak az érintettek ügye.

Ha ma Magyarországon egy tollvonással el lehet törölni alapjogokat, akkor igenis ez mindenkinek az ügye. De fő hogy köztársasági elnök úr a sporthoz és a magyar beszédhez való jogot fontosnak tarja behelyezni a készülő új alkotmányba. Na ennyit az értékrendről!

 

Kihagytam valamit? Biztos, hisz ez egyszerűen követhetetlen és felfoghatatlan. Ellentmondások sokasága, hazugsághalmaz. Kiszámíthatatlanság és az emberek megalázása. Mert ez igenis megalázó, sértő! Lopás a javából!!!!!!!!!! És mindezt úgy, hogy előtte, kilőtték a létező egyetlen jogorvoslati lehetőséget, az alkotmánybíróságot is! A cél ismeretlen, de higgy benne, hogy a szép jövő vár rád!

Volt már olyan világ Magyarországon, amikor felállva kellett tapsolni, és éljenezni a „szép jövő” reményében. Azt diktatúrának hívták. Most egy forradalmi, nemzeti együttműködés rendszerén alapuló nagy Fidesz kísérletnek lehetünk a részesei! Enyhén szólva is kockázatos és diktatórikus kísérletnek.

Ez egy szép nagy KÉSZ ÁTVERÉS SHOW!

 

Szerző: matronaza  2010.11.29. 14:21 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eszmecsere.blog.hu/api/trackback/id/tr152481180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása