"A hazugság két alapvető fajtára osztható:a kegyes hazugságokra és a kegyetlen hazugságokra. A kegyetlen hazugság az, amelyről tudják, hogy hazugság. A kegyes hazúgság önmagában nem valótlan, de elhallgatja az igazság lényegi részét. Ami persze nem teszi igazabbá vagy megbocsáthatóvá, éppoly káros, mint a másik fajtája. Az a kormány, amely cenzúrája révén visszatart lényeges tudnivalókat, nem demokratikusabb, mint az a kormány, amelyik egyszerűen csak  hazudik." ( M. Scott Peck: A járatlan út)

Nekem ez az idézet hűen tükrözi a mai valóságot de az elmúlt húsz évet is. Sajnos jobban illik a Fidesz kormányra, mint összes többi elődjére. Az a párt, amelyik a választások elött egy totál semmitmondó kampányt folytatva nagyon de nagyon vigyázott arra, hogy számonkérhető igéretei ne legyenek, csak olyat mondjon, ami piszok jól hangzik és tuti tetszeni fog a zembereknek (PL szavatoljuk a nyugdíjakat, vagy megvédjük a magánnyugdíjpéztárakat stb), most gyökeresen az ellenkező irányba megy( ha van itt egyáltalán irány). Nem érdemes sorolni ezeket, mert nincs köztük egy sem, ami ma igaz lenne. Ellenzékben egyetlen vezérelv volt számukra fontos. Mindent  lesöpörni, ha jó ha nem, mindent megvétózni a kormány(ok) terveiből, mert akkor nem  nekik marad a dicsőség, hogy megmentik kis hazánkat. Amióta hatalomra kerültek más sincs, csak kűzdelem, harc, függtlenségi háború. Harc mindenkivel szemben, aki nem azt gondolja amit ők, legyen az IMF, EU, adosságcsapda vagy munkanélküliség, szocik vagy bárki más.

A sokadik terv születik- Szél Kálmán, Semmelweis, stb,  mindegyik tele régóta ismert fogalmakkal, ideológiai maszlagokkal, de semmi konkrétummal a megvalósíthatóságára vonatkozóan. Megszellőztetnek elképzeléseket, aztán várják a hatást. Ha rossz nagyon a fogadtatás, akkor visszakoznak egy kicsit, vagy nagyon(senki nem mehet a nyugdíjkorhatár előtt öregségi nyugdíjba, minden más módját a nyugdijnak megszüntetjük, vissszamenőlegesen felülvizsgáljuk, szociális ellátássá alakítjuk).

A másik  favorizált cselekedetük a hívjunk mindent másképp. Átkeresztelnek mert minden rossz, amit nem mi alkottunk ( súlyponti kórháztól kezdve a Moszkva  térig). Pedig a zemberek rájöhettek volna már arra, hogy nincs új a nap alatt. Most épp minden Nemzeti.....

Na és imádják a konzultációt. Abszolute nem zavarja őket, hogy semmi lényeges kérdést nem tesznek fel, csak úgy látszik, hogy baromi fontosat akarnak tőlünk. Egyértelmű válaszadás, vagy a zemberek többsége által megitélhetetlen probléma= szociális konzultáció. Nem látom be, hogy egy átlag ember milyen őszinte választ adhat arra a kérdésre, hogy befagyasszák-e a rezsiköltséget, vagy megtörjék-e a gyógyszerlobbit. Sajnos a zemberek azt  ikszelik, amit sulykolnak beléjük, azaz az igent, és a többség még ma is elhiszi, hogy Orbán a haza nagy megmentője.

OV és csapata átszervezi Magyarországot, és rendet csinál. Csakhogy a rend és a káosz elég kicsi távolságra vannak egymástól és elválaszthatalanok is ráadásul. A mániákus rendszeretetből sokkal nagyobb káosz keletkezhet mint azt gondolnánk és fordítva.

Félek, hogy mire eldől, hova is visz ez az út, a hazugság maga alá temeti az országot, és mindegy mennyire volt kegyes a hazugság.  A hazugság mindig hazugság marad, még akkor is, ha az aki elköveti, nem ismeri el annak tényét. (OV a szemünkbe mondta ezt, azaz ő az egyetlen igaz ember kis hazánkban).

 Van még egy baj azonban a hazugsággal, nevezetesen az, hogy annak, aki hazudik, egyre több és nagyobb hazugságra van szüksége ahhoz, hogy az igazság látszatát fenttartsa.

Kár hogy mi vagyunk a szemvedő alanyai.

 

Szerző: matronaza  2011.06.01. 22:31 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eszmecsere.blog.hu/api/trackback/id/tr432950199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása