Döbbenet hogy ez ma Magyarországon megtörténik! Sokad magammal ma úgy hallgattam a Sláger rádió reggeli adását, hogy  azt gondoltam, ami itt lejátszódik az felfoghatatlan.

Már a felvezetés sem tiszta nekem. Az Országgyűlés meghosszabbítja a frekvencia használatot, a Köztársasági elnök megvétózza, kiírják az új pályázatot, aztán kiderül hogy jogszerűtlenségek vannak.....?????

Nem értem minek  van az ORTT, minek van elnöke ennek a testületnek, ha nem tud legalább a jogszerűtlenségek ellen vétózni? Az elnök - egyébként publikussá tett véleménye  - szerint a két nyertes pályázót már rég ki kellett volna zárni.

Akkor ez miért is nem történt meg?

Az ORTT tagjai szembemehetnek 3 millió rádió hallgató véleményével? Egy tollvonással megszüntethetnek olyan adókat, mint a Danubius vagy a Sláger?

Mit kell még ahhoz letenni az asztalra, hogy Magyarországon ne a politikai akarat, hanem a TELJESÍTMÉNY számítson?

Csak a közérthetőség kedvéért, ha egy focicsapat meg akar venni egy a világ élvonalába tartozó focistát, akkor igen súlyos milliókért kell a zsebébe nyúlnia, hogy ez a játékos és az általa képviselt szinvonal az övé lehessen. Nálunk elég ha a politikai hátszéllel az ORTT-be bekerült emberkék úgy szavaznak, ahogy a hátszelük kívánja. Nálunk a " menő focistának" kell kűzdenie, hogy folytathassa a játékot, hogy módot találjon az életben maradására. A teljesítménye nem számít!

A Bumerángos fiúk komoly díjakat nyertek, a műsorukról csak legekben lehet beszélni. Bármely más országban le kéne tenni azokat a komoly milliókat az asztalra, ha valaki meg akarná szerezni őket. Nálunk ez mind nem számít. A Bocsi, a Boros meg a Voga biztos megtalálja majd a módját, hogy a műsor ne tünjön el, de ez édes kevéssé vigasztalja az embert. Attól még kihuzták alóluk a talajt, attól még lenullázták azt a teljesítményt, amit tíz év munkájával letettek az asztalra.

De beszélhetünk a Sláger rádió egyéb műsorairól is, az igen jól működő Sláger Angyal alapítványról is. Az is kikukázható! Nem kell és kész!

Az hogy az új nyertesek üzleti tervei mennyire reálisak, azt az ORTT nem valószínű hogy mérlegelte. Szalai Annamária nyilatkozta a Tényeknek, hogy csak az ár számitott. Azt is mondta, hogy Ő nem fél attól, hogy a vállalásaikat a rádiók nem fogják tudni teljesíteni, de ha mégsem akkor fel lehet velük bontani a szerződést, és ez a garancia arra hogy teljesítsenek.

Na ne, ezt nem hiszem el, hogy épp eszű ember  ilyet mondjon. HA ez igaz, akkor az ORTT tagok nem tudnak számolni. Ha az ár volt az egyetlen lényeges tényező, akkor hogy hogy nem derült ki számukra, hogy a kevesebb 50 %-a  lényeges kisebb mint a nagyobb 11 %-a, és hogy a kettő között sok száz milliós difi van, és naná hogy a Sláger rádió javára! De arról már ne is beszéljünk, hogy furcsa módja a felelősségvállalásnak az, ha  megrántom a vállam és annyit mondok, bocsi, ez mégsem jött be. Persze fel lehet bontani minden szerződést, de az hogy közben ismét ÉRTÉKET kikukáztunk, az kicsit sem számít? Hogy  remek és két igen magas hallgatottságú rádió eközben eltünt a süllyesztőben? Kedves Annamária! Jó lenne ha a fától látná az erdőt is! A paragrafus nem minden! A dolgok, a paragrafusok mögött emberek vannak, akik értéket alkotnak, avagy egyszerűen csak rádióhallgatók!!!!! Nem kéne egy kicsit ezzel fogalkoznia inkább????

Megdöbbentőek számomra a kommentárok is:

A Danubius hallgat. Vajon miért? Taktika a jövöre nézve? Nem jó a jövöre hatalomra kerülőkkel ujjat huzni? Vagy mi? Mi veszteni valójuk van?

A Sláger rádió vezetése egyértelműen fogalmaz: Politikai döntés született.

A Miniszterelnök válasza: Remélem nem  politikai a döntés. Csak reméli? Szomrú. Ha meg tudja, de nem mondja, az még szomorúbb!

Ma délelött még olvasható volt Szalai Annamária ellenynyilatkozata az ORTT honlapján, melyben hosszú tömött paragrafusokat sorakoztat fel annak érdekéne, hogy bizonyítsa, jogszerű volt minden és az ORTT elnöke téved. Aztán előjön a dodonai dumával, miszerint  az ORTT a lehető legprofibb módon járt el, és végre azt csinálja, amit annyira hiányoltak már sokan. Nevezetesen, felveszi a harcot a médiában elhatalmasodott monopóliumokkal szemben!

Na ezt tuti valami szocpol agitprop tankönyvől varázsolta elő. Harc a monopóliumokkal szemben??? Hát az a baj, hogy túl sokan hallgattuk a Sláger rádiót? Vagy mégsem csak az ár számított? Vagy az összes szakértő, aki az üzleti treveket irreálisnak nevezte, az mind hülye? 

Ajánlom mindenkinek a szives figyelmébe a:

http://svedcsavar.freeblog.hu/archives/2009/10/29/Radiopalyazat_sorsa 

öszzefoglalóját.

Az ORTT-nek meg különösen Szalai "művésznőnek" azt tudnám mondani, hogy a Sláger rádió és a Bumeráng még nem  lett elég nagy. Majd ha  közel 10 millióan hallgatjuk Őket, akkor kezdhet aggódni a monopólium miatt. Addig azonban jó lenne ha mi dönthetnénk el, mit szeretünk hallgatni.

Felhábórítónak tartom ezeket a módszereket!

Hol van itt a demokráció?

Kezdődött a Nap keltével, folytatódott a Danubiusszal és  a Sláger rádióval.... MI jön ezután??????

Szerző: matronaza  2009.10.29. 19:13 1 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://eszmecsere.blog.hu/api/trackback/id/tr631484741

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nehéz a boldogságtól búcsút venni 2009.10.30. 13:02:25

Van itt bőven hörgés, és szerintem lesz is amíg a pártok döntenek olyan kérdésekről is, mint a rádiófrekvenciák kiosztása. Mi is megmondtuk a magunkét, de szerintem nem szabad sokat foglalkozni ezzel. Ebben országban nincs akarat és szándék, hogy ez me...

Trackback: Megegyeztek 2009.10.29. 23:40:08

Megoldották a médiatörvény anomáliáit, hibáit és tévedéseit. Sikerült felszámolni a működésképtelen és csak kádertemetőnek használt megyéket. Hatékonnyá tették az önkormányzati rendszert. Most már nem lesz 39 fős településnek önkormányzata.   Si...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Apuka45 2009.11.18. 10:43:04

polir.blog.hu/2009/11/18/molnar_oszkar_rasszista

Ezután már csak Oszi bácsi jöhet!

Mit szóltok hozzá?
süti beállítások módosítása